përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Il numero dei vivi

Gezzi, Massimo.

611 gezi numeroQysh në titull ky vëllim me poezi na transmeton mesazhin e një hapjeje ndaj botës dhe jetës. Libri bind me dendësinë e tij, me të cilën ai trajton një ide konkrete: pranimin e papërsosmërisë së qenies sonë. Por për lexueset dhe lexuesist janë me vlerë edhe disa tekste, në vargje dhe në prozë, disa prej të cilave janë bërë të paharruara.

Il numero dei vivi [Numri i të gjallëve] i Massimo Gezzit është botuar në përkthimin bullgarisht (fragment) të Vessela Lulova Tzalova-s me titull Броят на живите pranë botimeve Matcom, Sofje.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d