përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gezzi, Massimo

.

gezzi massimoMassimo Gezzi, i lindur më 1976-ën në Marche, është një nga poetët më të rëndësishëm të gjuhës italiane të brezit të tij. Në vitin 2004 ai botoi vëllimin e tij të parë me poezi me titull Il mare a destra. Libri i tij me poezi Il numero dei vivi (2015), botuar në 2015-ën, fitoi çmimet CarducciTirinnanzi dhe Çmimin Zviceran të Letërsisë. Në vitin 2011 ai nisi botimin e revistës trigjuhëshe In altre forme/En d’autres formes/In andere Formen (2011) dhe librin Tra le pagine e il mondo (2015), një përmbledhje me intervista me poetë dhe recensione. Poemat e Massimo Gezzit janë botuar të përkthyera në anglisht, spanjisht, frëngjisht, gjermanisht, kroatisht dhe polonisht. Përveç punës së tij si shkrimtar, ai punon edhe si mësues në Lugano.

Faqja e internetit

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d