përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gezzi, Massimo

.

gezzi massimoMassimo Gezzi, i lindur më 1976-ën në Marche, është një nga poetët më të rëndësishëm të gjuhës italiane të brezit të tij. Në vitin 2004 ai botoi vëllimin e tij të parë me poezi me titull Il mare a destra. Libri i tij me poezi Il numero dei vivi (2015), botuar në 2015-ën, fitoi çmimet CarducciTirinnanzi dhe Çmimin Zviceran të Letërsisë. Në vitin 2011 ai nisi botimin e revistës trigjuhëshe In altre forme/En d’autres formes/In andere Formen (2011) dhe librin Tra le pagine e il mondo (2015), një përmbledhje me intervista me poetë dhe recensione. Poemat e Massimo Gezzit janë botuar të përkthyera në anglisht, spanjisht, frëngjisht, gjermanisht, kroatisht dhe polonisht. Përveç punës së tij si shkrimtar, ai punon edhe si mësues në Lugano.

Faqja e internetit

partner projektesh

traduki partners 2014 d