përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ornament und Verbrechen

Loos, Adolf.

605 loos ornamentAdolf Loos, pionieri i arkitekturës moderne, është i njohur jo vetëm për ndërtesat e tij, por edhe për polemikat gjuhëmprehta. Lufta e tij kundër harxhimit të materialeve të çmuara, kundër zbukurimeve boshe dhe suvatimeve të panevojshme ishte e pa kompromis. Kështu, edhe kjo polemikë konsiderohet si një ndër shkrimet më të famshme të tij.

Ornament und Verbrechen [Ornament dhe krim] i Adolf Loos-it është botuar në përkthimin sllovenisht (fragment) të Uršula Rebek-ut me titull Ornament in zločin pranë botimeve Myra Locatelli, Tolmin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d