përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Loos, Adolf

.

loos adolfAdolf Loos, i lindur në vitin 1870, ishte gazetar dhe arkitekt. Një nga kritikët më të fortë të arit të aplikuar, ai sot konsiderohet si një nga pionierët e arkitekturës moderne. Në vitin 1908, u botua artikulli më i rëndësishëm i tij në fushën e historisë së artit me titull Ornament und Verbrechen [Ornament dhe krim]. Adolf Loos vdiq në vitin 1933 në Kalksburg afër Vjenës.

Faqja e internetit

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d