përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Loos, Adolf

.

loos adolfAdolf Loos, i lindur në vitin 1870, ishte gazetar dhe arkitekt. Një nga kritikët më të fortë të arit të aplikuar, ai sot konsiderohet si një nga pionierët e arkitekturës moderne. Në vitin 1908, u botua artikulli më i rëndësishëm i tij në fushën e historisë së artit me titull Ornament und Verbrechen [Ornament dhe krim]. Adolf Loos vdiq në vitin 1933 në Kalksburg afër Vjenës.

Faqja e internetit

partner projektesh

traduki partners 2014 d