përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Božić, Mirko

.

bozic mirkoMirko Božić, i lindur në vitin 1982 në Mostar, studioi në Fakultetin e Arteve. Shkruan poezi, prozë dhe ese dhe punon si përkthyes letrar. Ai gjithashtu shkruan editoriale për portalin Literatura dhe boton komente në portalin Moderna vremena . Mirko Božić themeloi festivalin rajonal të letërsisë në Mostar, Poligon, dhe ka marrë pjesë si autor i ftuar në disa festivale dhe rezidenca letrare në Gjermani dhe jashtë saj. Vepra e tij, për të cilën ka marrë disa çmime, përfshin tre vëllime me poezi, monografinë Mostar iza kulisa (2017) dhe romanin Kristalno zvono (2017). Tekstet e tij janë botuar në anglisht, frëngjisht, spanjisht, danisht, polonisht, çekisht, sllovakisht dhe gjermanisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d