përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Barzut, Dragoslava

.

barzut dragoslavaDragoslava Barzut, u lind në vitin 1984 në Crvenka të Vojvodinës, studioi letërsi të krahasuar në Novi Sad. Sot ajo jeton dhe punon në Beograd. Në vitin 2012 u botua vëllimi me tregime të shkurtra Zlatni metak , për të cilën iu dha çmimi "Đura-Đukanov". Në vitin 2017 botoi romanin Papirne disko kugle . Në vitin 2011 fitoi çmimin e parë në konkursin rajonal të tregimeve të shkurtra "Izvan koridora" për tregimin  Najduži je posljednji sat plus track bonus . Në vitin 2016 fitoi çmimin e tretë në konkursin për tregimin më të mirë të letërsisë queer , në nivel rajoni, me tregimin Učim psa da se vozi sa mnom na biciklu.  Dragoslava Barzut është redaktore e vëllimit me prozë të shkurtër lezbike Pristoyan život . Tregimet e saj janë botuar në përkthime maqedonisht, anglisht dhe gjermanisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d