përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Babnik, Gabriela

.

babnik gabrielaGabriela Babnik, e lindur më 1979-ën në Göppingen, studioi letërsi të krahasuar dhe teorinë e letërsisë në Universitetin e Lubjanës. Pas një qëndrimi në Nigeri, mbrojti masterin me një tezë mbi romanin modern nigerian. Që nga viti 2002, Gabriela Babnik shkruan rregullisht për gazetat ditore dhe revistat javore më të rëndësishme të Sllovenisë. Romani i saj i parë, Koža iz bombaža (2007), u shpall romani më i mirë debutues nga Shoqata e Botuesve Sllovenë. Romani i saj i dytë V visoki travi (2009) u emërua për çmimin "Kresnik 2010". Për Sušna doba (2011) iu dha Çmimi i Bashkimit Evropian për Letërsi, 2013.

partner projektesh

traduki partners 2014 d