përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Shpallje për programin „Grenzgänger“

.

651 grenzgaenger by marco lehmbeckFondacioni „Robert Bosch“ dhe Literarisches Colloquium Berlin kanë nxjerrë një shpallje të re për programin e bursave "Grenzgänger“. Për herë të parë jepet mundësia e konkurrimit edhe për vendet e Afrikës.

Programi ofron bursa për udhëtime hulumtuese. Mund të konkurojnë autorë/e, kineastë/e ëdhe fotografë/e që kapin terma dhe zhvillime të rëndësishme dhe merren në mënyrë të diferencuar më kulturat dhe vendet që janë ndryshe.

Synimi i programit është që të mbështesë krijimin veprave artistike që thyejnë steriotipet ekzistuese dhe i hapin publikut të gjerë perspektiva të reja mbi larminë dhe kompleksitetin e shoqërive që janë ndryshe.

Afati i fundit për aplikim është 31 tetori 2018.

Shpallja (gjermanisht)

shpallja (anglisht)

partner projektesh

traduki partners 2014 d