përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Goldstein, Slavko

.

goldstein slavkoSlavko Goldstein (1928-2017) ka qenë një nga intelektualët më të rëndësishëm në Kroaci dhe ish-Jugosllavi. Pas vdekjes së të atit, në vitin 1941, e ëma me të vëllanë dhe atë iu bashkuan partizanëve, ku Goldstein-i arriti rangun e një togeri që në moshën 17-vjeçare. Në Jugosllavi, ai ishte një ndër gazetarët dhe skenaristët më të njohur dhe pas luftës themeloi shtëpinë botuese, Novi Liber. Në vitet 1980 ai ishte president i Komunitetit Hebre të Zagrebit, në vitin 1989 themeloi partinë e parë jo-komuniste të Kroacisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d