Shtyp

Reading Balkans: Žarko Kujundžiski në Split

.

649 kujundziski zarkoNë korrik, shkrimtari i ri maqedonas Žarko Kujundžiski banoi në shtëpinë e shkrimtarëve në Split si i ftuar i shoqatës KURS. Ai e shfrytëzoi qëndrimin e tij në kuadër të projektit të financuar nga BE-ja  „Reading Balkans“ për të filluar punën me dorëshkrimin për librin e tij të ri. Mbresat dhe përjetimet e tij si bursist rezidence ai i përmblodhi në një shkrim. "Në Split gjithkush dhe gjithçka", shkruan ai në të, "që nga njerëzit e deri te objektet - rrëfejnë historitë e tyre të prekshme, të denja për t'u dëgjuar dhe hedhur në letër". Në një orë letrare që do të bëhet në nëntor në Shkup, Žarko Kujundžiski do të flasë për vizitën e tij në Split.