përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Vojnovic, Goran

.

vojnovic_goran© Vesna Cadež Ka lindur më 1980 në Ljubljanë, Slloveni. Është autor filmash dhe televizioni, si dhe autor skenaresh. Deri më tani ka xhiruar tre filma të shkurtër (Fužine zakon, Sezona 90/91, Moj sin seksualni manijak). Së bashku me Marko Santic ka shkruar skenarin e filmit "Sretan put, Nedime", i cili u nderua me çmimin „Srce Sarajeva“ në Festivalin e filmit të Sarajevës, si dhe u nominua për çmimin e Akademisë europiane të filmit. Shkruan për një numër revistash filmi, për gazetën „Dnevnik“, kurse kolonat e tij i boton te www.airbeletrina.si si dhe në revistën studentore „Element“. Vëllimin e parë poetik „Lep je ta svet“ (E bukur është bota) e botoi më 1998.

"Cefuri raus" (Jugorët përjashtë!) është romani i tij i parë, për të cilin u nderua me çmimin Prešern.

partner projektesh

traduki partners 2014 d