përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kujundžiski, Žarko

.

kujundziski zarkoŽarko Kujundžiski, i lindur në vitin 1980 në Shkup, është shkrimtar maqedonas. Ai shkruan romane, tregime, ese, drama, poezi, reçensa filmash dhe, veç këtyre, është përkthyes. Libri i tij i parë, romani Spectator (2003), ngjalli aq shumë interes te lexuesi saqë u botua tetë herë. Ai është botuar në anglisht dhe polonisht. Romani i tij Америка (2006) u përkthye në italisht. Žarko Kujundžiski është drejtor i shtëpisë botuese Antolog dhe bashkë-themelues i festivalit të letërsisë "BookStan". Që nga viti 2012 është anëtar i Qendrës P.E.N dhe i Shoqatës së Shkrimtarëve të Maqedonisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d