përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Poésie 1946-1967

Jaccottet, Philippe.

612 jaccottet premtimiVepra e poetit më të famshëm të Romandisë, Philippe Jaccottet, shtrihet në disa dekada. Kjo përmbledhje poezish përfshin katër libra të tij të periudhës 1946-1967, periudhë e përshkruar nga kritikët si periudha e tij më e mirë. Me një parathënie nga Jean Starobinski.

Poésie 1946-1967 [Poezi 1946-1967] nga Philippe Jaccottet është botuar në përkthimin shqip (fragment) të Romeo Çollakut me titull Premtimi i prushit pranë botimeve Aleph, Tiranë.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d