përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Korice od kamfora

Jambrešić Kirin, Renata.

619 jambresic kirin koriceNë librin e saj Korice od kamfora Renata Jambrešić Kirin pasqyron shoqërinë e sotme në formën e prozave të shkurtra dhe eseve. Me zgjuarsi ajo ruan ekuilibrin mes personales dhe publikes, midis letërsisë dhe historiografisë. Miniaturat e saj na kujtojnë se historia nuk përbëhet vetëm nga ngjarje dhe figura të mëdha, por edhe nga ndodhi dhe emocione të vogla mes njerëzve, jo vetëm nga burrat të famshëm, por edhe nga gra të harruara, jo vetëm nga fitues, por edhe nga humbësit.

Korice od kamfora [Lidhje kamfori] i Renata Jambrešić Kirin-it është botuar në përkthimin maqedonisht (fragment) të Lavinija Šuvaka-s me titull Корици од камфор pranë botimeve Blesok, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d