përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Adameşteanu, Gabriela

.

adamesteanu gabrielaGabriela Adameşteanu, e lindur në vitin 1942, është shkrimtare dhe publiciste. Krahas Norman Manea-s dhe Mircea Cărtărescu-t, ajo është një nga zërat më të rëndësishëm në letërsinë rumune të shekullit 20. Ka marrë disa çmime dhe librat e saj janë përkthyer në shumë gjuhë. Libri Dimineaţa pierdută (Mëngjes i Humbur) konsiderohet si vepra e saj kryesore. Që nga vitet 1980 ajo është veprimtare për të drejtat e njeriut dhe presidente e PEN-it të Rumanisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d