përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Temna snov

Kumerdej, Mojca.

621 kumerdej temnaNë këtë përmbledhje me titull Temna Snov, Mojca Kumerdej merret me gjendje njerëzore, të jashtëzakonshme në çdo kuptim. Ashtu si materia e errët në astronomi, e cila kuptohet vetëm kur bën efekt, edhe në tregimet e saj ka një sërë gjërash që ekzistojnë vetëm nën sipërfaqe dhe që e ndryshojnë gjithçka në mënyrë radikale dhe të befasishëm. Në një polifoni zërash të ndryshëm rrëfyesish, Kumerdej përshkruan tensionin e vazhdueshëm midis dëshirës për liri personale dhe tendencave shoqërore që i kundërvihen asaj, të cilat nuk tolerojnë devijime dhe kreativitet, por e reduktojnë njeriun në nivelin e taksapaguesit, robotit ose të një materiali thjesht biologjik.

Temna snov [Materie errët] nga Mojca Kumerdej është botuar në përkthimin maqedonisht (fragment) të Ivanka Apostolova-Baskar-it me titull Темна материја pranë botimeve Goten, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d