përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kavarić, Slađana

.

kavaric sladjanaSlađana Kavarić u lind në vitin 1991 në Podgoricë. Ajo është duke doktoruar në filozofi dhe shkruan poezi dhe tregime të shkurtra. Deri tani ka botuar vëllimet me poezi Sjećanje (2010) dhe Ljudi niotkuda (2016). Tregimi i saj me titullin "Odlazakja" u botua në revistën prestigjioze letrare amerikane "World Literatur Today". Në revistën britanike "Balkan Poetry Today" është botuar një përzgjedhje e poezive të saj në anglisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d