përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Bakotin, Jerko

.

bakotin jerkoJerko Bakotin, i lindur në Split (Kroaci) në vitin 1984, studioi sociologji dhe letërsi të krahasuar në Zagreb. Nga viti 2008 deri në vitin 2011 punoi për gazetën e përditshme Novi list. Që atëherë ai punon si gazetar i lirë dhe ndër të tjera ka shkuar për revistën politike të përjavshme të minoritetit serb Novosti, për Programin e Tretë të Radiotelevizionit të Kroacisë, për portalet kulturpunkt dhe lupiga.com si dhe për Neues Deutschland dhe Deutsche Welle. Në revistat Zaret dhe Quorum ka botuar analiza, ese, reçensa dhe udhëtime. Aktualisht punon për një serial televiziv për kurdët dhe Lindjen e Mesme, si edhe për një raport nga një udhëtim në Kurdistan. Për një reportazh nga Rripi i Gazës dhe për dokumentarin e tij radiofonik Jed tjedan u I domeniku [Një javë në Idomeni] ai është shpërblyer me çmime gazetareske. Në vitin 2015, Jerko Bakotin botoi librin Bratstva, ubojstva, gajđin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d