përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Machandel

Scheer, Regina.

607 scher borovicaNjë roman madhështor për një familje ndër breza në RDGJ dhe rrëzimin e sistemit komunist. Në romanin e saj të parë, Regina Scheer përshkruan mbresëlenshëm harkun nga vitet tridhjetë në prag të Luftës së Dytë Botërore deri në Rënien e Murit të Berlinit dhe mbërrin deri në kohët tona. Ajo tregon për fillimet e RDGJ-së, kur forcat e krahut të majtë, të dobësuara nga fashizmi dhe stalinizmi, donin të krijonin një Gjermani më të mirë, sei ato u zhgënjyen dhe u bllokuan, dhe se si u kthye shpresa nga fundi i viteve 1980, edhe pse shumë ëndrra mbetën në sirtar.  

Machandel [Mchandel] i Regina Scheer-it është botuar në përkthimin serbisht (fragment) të Drinka Gojković me titull Borovica pranë botimeve Službeni glasnik, Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d