përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Scheer, Regina

.

scheer reginaRegina Scheer, e lindur në vitin 1950 në Berlin, studioi shkenca teatrore dhe kulturore pranë Universitetit Humboldt. Prej vitit 1972 deri në vitin 1976 punoi pranë revistës javore Forum, redaksia e së cilës u mbyll për "tendenca kundrarevolucionare". Më pas ajo ishte autore e lirë reportazhesh, esesh dhe tekste këngësh dhe bashkëpunëtore e revistës letrare Temperamente. Pas vitit 1990 punoi në ekspozita, filma dhe antologji dhe botoi një sërë librash për historinë gjermano-izraelite për romanin e saj të parë Machandel u vlerësua në vitin 2014 me çmimin "Mara Cassens".

partner projektesh

traduki partners 2014 d