Shtyp

Kumerdej, Mojca

.

kumerdej mojcaMojca Kumerdej, e lindur në vitin 1964 në Lubjanë, është shkrimtare, filozofe dhe publiciste. Tregimet e saj të shkurtra janë botuar nëpër antologji si brenda ashtu edhe jashtë vendit dhe janë përkthyer në mbi dhjetë gjuhë. Për tregimin Pod gladino ajo është shpërblyer në vitin 2006 me çmimin e Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë në Vilenica. Në vitin 2017, për romanin Kronosova žetev është vlerësuar me çmimin e mirënjohur Prešeren.