përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Apostolova Baskar, Ivanka

apostolova baskar ivankaIvanka Apostolova Baskar, e lindur më 1973 në Shkup, është një antropologe arti dhe historiane arti. Studioi dhe u diplomua në Lubjanë dhe punon si shkrimtare, përkthyese, pedagoge, dizajnuese projektesh dhe drejtuese në fushën e artit pamor dhe interpretues. Aktualisht jep mësim në Fakultetin e Artit dhe Dizajnit të Universitetit Evropian në Shkup. Gjithashtu drejton Qendrën Maqedonase të Institutit Ndërkombëtar të Teatrit (ITI) dhe është redaktore rajonale për The Theater Times. Në Bienalen e Arkitekturës së Venecies 2016 ka qenë komisionere e pavionit maqedonas "No man’s land". Ivanka Apostolova Baskar përkthen letërsi bashkëkohore nga anglishtja, sllovenishtja dhe gjuhë të tjera të ish-Jugosllavisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d