përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Zovite me Esteban

Kalamujić, Lejla.

620 kalamujic vikajtePër mbledhjen e saj me prozë të shkurtër Zovite me Esteban, i cili u propozua për Çmimin e Bashkimit Evropian për Letërsi në vitin 2016, autorja Lejla Kalamujic nga Bosnja-Hercegovina mori për herë të parë çmimin "Edo Budisha" për vëllimin më të mirë në prozë të shkurtër të vitit 2015. Në tregimet e saj ajo merret me temën e seksualitetit, çmendurisë dhe vdekjes. 

Zovite me Esteban [Më quani Esteban] i Lejla Kalamujić-it është botuar në përkthim maqedonisht (fragment) të Gjoko Zdraveski me titull Викајте ме Естебан pranë botimeve Blesok, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d