përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Schwarz, Adam

.

schwarz adamAdam Schwarz, i lindur në vitin 1990 në Bülach, u rrit në Aargau. Studioi filozofi dhe filologji gjermane në Universitetin e Bazelit dhe punoi si gazetar, ndër të tjera për revistat VICE, Bücher am Sonntag dhe Literarischer Monat. Që nga viti 2016 është edhe redaktor i revistës letrare "Narr" (Olten). Debutimi i tij në prozë Das Fleisch der Welt ose Die Entdeckung Amerikas durch Niklaus von Flüe u botua në vitin 2017 nga Botimet Zytglogge (Bazel). Në të njëjtin vit, fondacioni zviceran Pro Helvetia e shpërbleu me një grant pune. Schwarz jeton dhe studion në Lajpcig.

partner projektesh

traduki partners 2014 d