përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Seiler, Lutz

.

seiler lutzLutz Seiler u lind në Gera në vitin 1963, sot jeton në Wilhelmshorst afër Berlinit dhe në Stokholm. Pas një praktike si punëtor ndërtimi, nisi të punonte si marangoz dhe murator. Në vitin 1990 u diplomua në gjermanistikë. Që nga viti 1997 drejton programin letrar të shtëpisë "Peter Huchel". Lutz Seiler ka udhëtuar në Azinë Qendrore dhe Evropën Lindore, ka qenë i ftuar me rezidenca në Los Angeles dhe Villa Massimo në Romë. Ka marrë disa çmime për punën e tij, duke përfshirë çmimin Ingeborg Bachmann, çmimin e Letërsisë Bremen, çmimin Uwe Johnson dhe Çmimin Gjerman të Librit 2014.

partner projektesh

traduki partners 2014 d