përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Liebesgeschichte

Jonigk, Thomas.

604 jonigk liebes geschichteNjë mbrëmje, në klinikën e mjekut të përgjithshëm, Alexander Wertheimer, shfaqet një burrë i dyshimtë dhe i frikësuar. I shoqëruar nga një ukrainase e plagosur rëndë, ndoshta minorene. Liebesgeschichte është proces verbali që shënon Wertheimer-i nga ky takim me Maria Melnyk-un dhe pasojat fatale që vijnë prej tij. Kujtim personal, rrëfim me shkrim, fjalë mbrojtëse dhe pranim faji njëherazi - ky proces verbal është një univers patologjie dhe dhune, por që nga rrëfyesi perceptohet si dashuri dhe adhurim pasionant.

Liebesgeschichte [Histori dashurie] i Thomas Jonigk-ut është botuar në përkthimin bullgarisht (fragment) të Ekaterina Dzhuteva-s me titull Любовна история pranë botimeve Black Flamingo, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d