përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Jonigk, Thomas

.

jonigk tobiasThomas Jonigk është një nga autorët kryesorë të brezit të tij. I lindur në Eckernförde në vitin 1966, prej vitit 1991 ai shkruan teatro, librete, skenarë dhe romane. Ka punuar si regjisor në Schauspielhaus Cyrih, në Teatrin e Lucernës, në Volksbühne të Berlinit dhe në Schauspielhaus Vjenë, ku njëkohësisht ka qenë edhe kryeredaktori kryesor nga viti 1997 deri në 1999. Dramat e tij janë përkthyer në gjuhë të shumta dhe janë interpretuar me sukses. Një përmbledhje e parë është botuar nga botimet Droschl në vitin 2008, me titull Theater eins. Romani i tij i parë Jupiter u botua në vitin 1999, vijuar nga Vierzig Tage, për të cilën mori Prix Amphi 2009 (së bashku me përkthyesin Bernard Banoun) për romanin më të mirë jo francez të përkthyer në frëngjisht. Romanet e tjera: Melodram (2013) dhe Liebesgeschichte (2016).

Faqja e internetit

partner projektesh

traduki partners 2014 d