përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Knežević, Jelena

.

knezevic jelenaJelena Knežević, e lindur më 1977 në Novi Sad (Serbi), është kritike letrare dhe pedagoge universiteti, ka studiuar letërsi të përgjithshme dhe e ka mbrojtur doktoratën në vitin 2013 me një punim me temë "Koncepti i bukurisë në baladën gjermane" në Universitetin e Beogradit. Që nga viti 2014 ajo është pedagoge për letërsinë gjermane të shekullit 18, 19 dhe 20 në Universitetin e Malit të Zi. Ajo gjithashtu ligjëron letërsi botërore në Fakultetin e Filologjisë dhe Fakultetin e Gjuhës dhe Letërsisë Malazeze në Cetinje. Ka marrë pjesë edhe si lektore në programin tandem për Evropën Juglindore të Fondacionit Robert Bosch. Përkthime në serbisht dhe gjuhën malazeze: Mauser të Heiner Müller-it (2010), Die Universalbibliothek und andere Geschichten të Kurd Laßwitz (2014), Einer të Norbert Gstrein (2017). Publikime në fushën e gjermanistikës dhe komparatistikës.

partner projektesh

traduki partners 2014 d