përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Grozdanoski, Živko

.

grozdanoski zivkoZhivko Grozdanoski, i lindur në vitin 1986, u rrit në fshatin Bigor Dolenci të Maqedonisë. Në Shkup ndoqi shkollën e mesme amerikane dhe më pas studioi gjuhë-letërsi italiane në Fakultetin e Filologjisë. Živko Grozdanoski shkruan prozë dhe poezi dhe boton përkthime letrare nga italishtja.Vepra e tij si shkrimtar përfshin një vëllim me poezi, dy përmbledhje me tregime të shkurtra dhe një roman. Veç kësaj, gjatë Festivalit të Filmit në Kanë, në vitin 2006, ai prezantoi edhe një film amator në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Kritikëve.

partner projektesh

traduki partners 2014 d