përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Bursać, Dragan

.

bursac draganDragan Bursać, i lindur në Bihać në vitin 1975, dhe i rritur në Bosanski Petrovac, filloi të punojë si gazetar për Radio Banja Luka në vitin 2000. Që nga viti 2007 ka shkruar rregullisht editoriale, në fillim për portalin BUKA dhe prej vitit 2014 edhe për Al Jazeera Ballkan. Tematika e shkrimeve përqendrohet në krimet e luftës në ish-Jugosllavi dhe trajtimin e së kaluarës. Dragan Bursać u nderua për punën e tij me European Press Prize (2018), çmimin e Shoqatës së Gazetarëve të Bosnjë-Hercegovinës, në vitin 2017, me çmimin "Srđan Aleksić" (2014) dhe një çmim të UNICEF-it (2013). Ai jeton dhe punon në Banja Luka.

partner projektesh

traduki partners 2014 d