përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Henisch, Peter

.

henisch peterPeter Henisch u lind në Vjenë në vitin 1943. Studioi gjuhë-letërsi gjermane, filozofi, histori dhe psikologji, dhe është bashkëthemelues i revistës Wespennest. Që nga viti 1971 Peter Henisch jeton dhe punon në Vjenë si shkrimtar i pavarur. Në veprat e tij bëjnë pjesë: Die kleine Figur meines Vaters (1975), Pepi Prohaska Prophet (1986), Steins Paranoia (1988), Morrisons Versteck (1991), Vom Wunsch, Indianer zu werden (1994) dhe Schwarzer Peter (2000). Për romanet Die schwangere Madonna (2005) dhe Eine sehr kleine Frau (2007) është propozuar në listën e gjatë për ÇmiminLibrit Gjerman, ndërsa për Suchbild mit Katze (2016) u përzgjodh në listën e ngushtë për Çmimin Austriak të Librit.

Faqja e internetit

partner projektesh

traduki partners 2014 d