përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Wer ist Martha?

Gaponenko, Marjana.

601 gaponenko martaNuk ka mbetur shumë kohë, thotë mjeku. Dhe duhet shfrytëzuar mirë, thotë Lewadski, ornitolog aktiv nga Ukraina. Kështu ai niset për në Vjenë, zë një dhomë në Hotelin luksoz Imperial dhe në ashensor njihet me një bashkëmoshatar, të cilit gjithashtu nuk i ka mbetur kohë për të jetuar. Ashtu si dy të pleqtë e Muppet Show-ut, ata rrinë të dy në lozhën e barit të hotelit, me nga një gotë vodke frutash, komentojnë modelin e flokëve të zonjave që kalojnë aty pari, i rikthehen shekullit të shkuar që ishte aq vrastar dhe ëndërrojnë për revolucionin. Ndërsa Lewadskit ngadalë po i mbarojnë paratë për të vdekur.

Wer ist Martha? [Kush është Martha?] nga Marjana Gaponenko është botuar në përkthimin kroatisht (fragment) të Romana Perečinec me titull Tko je Martha? pranë botimeve Hrvatsko filološko društvo dhe Disput, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d