përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gaponenko, Marjana

.

gaponenko marjanaMarjana Gaponenko u lind në vitin 1981 në Odesë (Ukrainë) dhe studioi aty gjuhë-letërsi gjermane. Pas qëndrimeve në Krakovë dhe Dublin, ajo tani jeton në Mainz dhe Vjenë. Ka shkruar në gjermanisht që kur ishte gjashtëmbëdhjetë vjeçe. Për romanin Wer ist Martha? iu dha çmimi "Adelbert von Chamisso". Në vitin 2016 u publikua romani i saj Das letzte Rennen. Pjesa e pare teatrore titullohet Zu den Sternen. A cosmic affaire pas të cilës vijoi Post-Sowjetische Dramolett-Trilogie.

Faqja e internetit

partner projektesh

traduki partners 2014 d