përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Einbahnstraße / Berliner Kindheit um Neunzehnhundert

Benjamin, Walter.

599 benjamin einbahnstrasseProza e shkurtër e Walter Benjaminit prej kohësh ka hyrë në kanunin e letërsisë klasike moderne. Që nga pulla e postës, qilimi persian e deri te karuzeli – edhe fenomenet më të padukshme Benjamini i bën objekt studimi dhe të tablove të tij mendore, që synojnë të japin një kuptim më të thellë për shekullit 20. Në çdo fragment ndihet kanosja e katastrofave të kohës – por edhe shpresa e thellë që dikur gjithçka do të bëhet ndryshe dhe më mirë.

Einbahnstraße / Berliner Kindheit um Neunzehnhundert [Rrugë njëkalimshe / Fëmijëri berilneze rreth shekullit nëntëmbëdhjetë] i Walter Benjaminit është botuar në përkthimin maqedonisht (fragment) të Katerina Josifoska-s me titull Еднонасочна улица / Детството во Берлин pranë botimeve Begemot, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d