përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Reading Balkans: Davor Stojanovski në Novo Mesto

.

625 stojanovski davorNë Novo Mesto të Sllovenisë u bujti në prill 2018 shkrimtari dhe përkthyesi maqedonas,  Davor Stojanovski, si shkrimtar rezidence në kuadër të "Reading Balkans". Aty ai u mor me librin e tij të ri si edhe mori pjesë në aktivitete të ndryshme letrare. Kështu, më 17 prill, gjatë një aktiviteti të organizuar enkas për të në librarinë e botimeve Goga (Goga është organizatori i programit të rezidencës) dhe më 18 prill gjatë një simpoziumi të qendrës së hulumtimeve të Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Sllovenisë ai lexoi pjesë nga vepra e tij. Ai u ftua edhe në një emision në radio: "Sami naši", një program për aktivitetet kulturore të etnive që banojnë në Slloveni.

Media: RTV4 "Sami naši", Radio Krka

partner projektesh

traduki partners 2014 d