përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Ćurčić, Miroslav

.

curcic miroslavMirosllav Ćurčić u lind në vitin 1966 në Beograd. Tregimet e tij të shkurtra janë botuar në disa antologji dhe revista letrare dhe janë përkthyer në anglisht, rumanisht, hungarisht dhe shqip. Përveç kësaj, Miroslav Ćurčić merr pjesë aktive në festivalin e tregimeve të shkurtra "Kikinda Short". Në vitin 2017 u botua vëllimi me tregime të shkurtra Smrt u Bašaidu, për të cilin mori vlerësime shumë pozitive nga kritika.

partner projektesh

traduki partners 2014 d