përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Shpallen bursat e CEI-t për vitin 2018

.

606 ausschreibungNë bashkëpunim me Shoqatën e Shkrimtarëve të Sllovenisë, Nisma e Europës Qendrore, (CEI) ka shpallur edhe për vitin 2018 bursa rezidencash për shkrimtare dhe shkrimtarë të rinj. Rezidenca tremujore bëhet në vendin e përzgjedhur prej kandidatit, që duhet të jetë një prej vendeve anëtare të CEI-t. Fituesi i konkursit merr pjesë edhe në shtator 2018 në Festivalin Ndërkombëtar të Letërsisë në Vilenica.

Mund të konkurrojnë shkrimtare dhe shkrimtarë nga vendet anëtare të CEI-t që nuk janë anëtare të BE-së (Shqipëria, Bosnja-Hercegovina, Maqedonia, Moldavia, Mali i Zi, Serbia, Ukraina, Bjellorusia). Afati i fundit për aplikim është 30 prill 2018.

Shpallja (anglisht)

Formulari i aplikimit (anglisht)

partner projektesh

traduki partners 2014 d