përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Wemme, Eva Ruth

.

wemme eva ruthEva Ruth Wemme, e lindur më 1973-shin në Paderborn, studioi rumanisht, gjermanisht, filozofi dhe muzikologji në Köln, Berlin dhe Bukuresht. Ka punuar në Berlin si përkthyese në burgun e Moabitit dhe në Deutsches Theater, në departamentin e dramaturgjisë dhe shtypit, ka qenë redaktore dramaturgjie në Staatstheater Cottbus dhe më pas, deri në vitin 2008 punoi si redaktore dramash në Schauspielhaus Chemnitz. Sot ajo punon si përkthyese dhe shkrimtare e pavarur, shkruan tekste reklamash, është regjisore në teatrin e kukullave dhe këshilltare për imigrante dhe imigrantë nga Rumania.

partner projektesh

traduki partners 2014 d