përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Кадифената покривка

Nikolova, Olivera.

587 nikolova barsunasti pokrovNë shtatë novela të shkurtra, Olivera Nikolova rrëfen për gra nga periudha, vende dhe shtresa të ndryshme shoqërore, të cilat kanë diçka të përbashkët: Ato janë të tëra vrasëse. Të tëra i kanë planifikuar me gjakftohtësi dhe i kanë kryer me vetëdije të plotë vrasjet e tyre. Vrasjet e përshkruara nga autorja, ndër to edhe vrasjet e dy atentatorve politike maqedono-bullgare të shekullit 20, janë evidentuar edhe në Dictionnaire des assassins [Fjalori enciklopedik i vrasëseve] të René Reouven-it.

Кадифената покривка [Mbulesa e kadifenjtë] e Olivera Nikolovas është botuar në përkthimin kroatisht (fragment) të Jelena Lužinas me titull Baršunasti pokrov pranë botimeve Meandar Media, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d