përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Nikolova, Olivera

.

nikolova oliveraOlivera Nikolova, e lindur në vitin 1936 në Shkup, është një nga shkrimtaret më të rëndësishme bashkëkohore të Maqedonisë. Deri sa doli në pension, ajo punonte në Radiotelevizionin e Maqedonisë. Prej viteve '60 ka botuar romane dhe drama të shumta, me të cilat ka fituar popullaritet të madh. Për veprën saj që tashmë bën pjesë në letërsinë klasike maqedonase, ajo është nderuar me të gjitha çmimet prestigjioze letrare të Maqedonisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d