përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gewinn in alle Ewigkeit. Kapitalismus als Religion

Fleischmann, Christoph.

584 fleischmann kapitalizamNë këtë ese, Christoph Fleischmann hedh një vështrim në fillimet e kapitalizmit në prag të kohës sonë. Niset nga teza e Walter Benjaminit, i cili e shihte kapitalizmin si fe që zëvendësoi krishterimin në Evropë. Fleischmann shtjellon me kujdes se si ekonomia e kapitalit e  ndryshoi perceptimin për botën: Koha e humbi strukturën e saj ritmike dhe u bë koha e pafundme e rritjes së kapitalit. Një histori më ndryshe, që hedh dritë mbi kapitalizmin, e shkruar bukur dhe me humor e që vë në pyetje vetëkuptueshmëritë e këtij sistemi ekonomik dhe shoqëror.

Gewinn in alle Ewigkeit. Kapitalismus als Religion [Fitim përjetë. Kapitalizmi si fe] nga Christoph Fleischmann është botuar në përkthimin serbisht (fragment) të Dobrila Begenišić-it me titull Kapitalizam kao religija. Profit za sva vremena pranë botimeve Gradac K, Čačak.

partner projektesh

traduki partners 2014 d