përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Begenišić, Dobrila

.

begenisic dobrilaDr. Dobrila Begenišić u lind më 1970-ën në Trebinje (Bosnje-Hercegovinë). Studioi gjuhë-letërsi gjermane në Fakultetin e Filologjisë në Beograd. Në vitin 2010 mbrojti doktoratën me temë "Leksikografia profesionale gjermanisht-serbisht 1945-2000". Punon me kohë të pjesshme si përkthyese dhe është anëtare e Shoqatës së Përkthyesve Profesionalë dhe Shkencorë të Serbisë. Është e interesuar sidomos në marrëdhëniet kulturore midis kulturës serbe dhe gjermane, si edhe në shkëmbimin kulturor ndërkombëtar. Dr. Dobrila Begenišić jeton dhe punon në Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d