përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Zeit

Safranski, Rüdiger.

590 safranski zeitNjë libër për jetën: Çfarë bën koha me ne? Dhe çfarë bëjmë ne me të? Rüdiger Safranski na inkurajon të rifitojmë pasurinë e përjetimit të kohës. Përtej orëve, të cilat na japin një masë objektive për kohën, ne e përjetojmë kohën krejt ndryshe: në formë mërzie, tek përkushtohemi, teksa shqetësohemi, kur shohim se po vjen fundi, me strukturë rigoroze kur bëjmë muzikë dhe të bollshme kur luajmë. Dhe ndryshe e përjetojmë kohën kur kemi një mori takimesh në botën e përshpejtuar të ekonomisë, në media, në njëkohshmërinë globale. Safranski përshkruan nga shumë perspektiva fushën e tensionit midis ikjes dhe ngecjes së kohës dhe na bën të tregohemi të kujdesshëm me këtë të mirë të vlefshme.

Zeit [Kohë] nga Rüdiger Safranski është botuar në përkthimin serbisht (fragment) të Tijana Tropinit me titull Vreme pranë botimeve Geopoetika, Beograd..

partner projektesh

traduki partners 2014 d