përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Briefe 1925 bis 1975 und andere Zeugnisse

Arendt, Hannah; Heidegger, Martin.

589 arendt Heidegger briefeQë nga fillimi i viteve tetëdhjetë njihet lidhja e dashurisë dhe miqësisë që kanë patur mes tyre Martin Heidegger dhe Hannah Arendt - përtej lidhjes mësues-student dhe më vonë si kolegë. Dokumentet që vërtetojnë lidhjen dhe ruhen në arkivat Arendt dhe Heidegger në Arkivin e Letërsisë Gjermane Marbach, atëherë nuk ishin hapur ende. Ato u botuan për herë të parë në këtë vëllim të vitit 1998.

Libri Briefe 1925 bis 1975 und andere Zeugnisse [Letra 1925-1975 dhe dëshmi të tjera] me autorë Hannah Arendt dhe Martin Heidegger është botuar në përkthimin kroatisht (fragment) të Nadežda Čačinovič-it me titull Pisma od 1925. do 1975. i druga svjedočanstva pranë botimeve TIM press, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d