përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Horvat, Patricija

.

horvat patricijaPatricija Horvat, e lindur në vitin 1970 në Osijek (Kroaci), studioi gjermanisht dhe anglisht në Universitetin e Osijekut. Gjatë studimeve qëndroi me bursa të ndryshme në disa qytete të Gjermanisë dhe Austrisë. Që nga viti 1998 jeton në Split, ku punon si përkthyese e pavarur. Organizon dhe drejton programin letrar "Bookvica" në Split dhe është moderatore në festivale të ndryshme letrare. Që nga viti 2005, Patricija Horvat është anëtare e Shoqatës së Përkthyesve të Letërsisë Kroate. Deri më tani ka përkthyer mbi 30 romane. Nga gjermanishtja ka përkthyer Ralf Rothmann dhe Silvia Bovenschen, nga anglishtja ka përkthyer, ndër të tjerë, John Williams (Stoner dhe Augustus ), Paul Beatty, Alain de Botton, Alan Bennett, Slavoj Žižek, Agatha Christie dhe Ruth Rendell .

partner projektesh

traduki partners 2014 d