përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Koçi, Afrim

.

koci afrimAfrim Koçi (1938-2017) është një nga përkthyesit më të njohur letrarë në Shqipëri. Lista e botimeve të tij përmban mbi 100 përkthime librash. Ai gjithashtu ka shkruar reçenca dhe kritika të shumta. Për përkthimin e librit Mali magjik Thomas Mann-it, Ministria e Kulturës e Shqipërisë i dha Çmimin “Fan Noli” dhe "Penen e Argjendë" për veprën jetës. Në të njëjtin vit, 2007, u shpall një ndër dhjetë personalitetet e vitit nga Bashkia e Tiranës. Afrim Koçi ka përkthyer kryesisht nga gjermanishtja. Botimet e tij përfshijnë vepra nga shumë autorë të njohur, si Friedrich Schiller, Heinrich von Kleist, Ludwig Renn, Hans Fallada, Stefan Zweig, Hermann Hesse, Heinrich Mann, Thomas Mann, Walter Beniam, Klaus Mann, Siegfried Lenz, Heinrich Boll, Günter Grass, Friedrich Dürrenmatt, Max Frisch, Christa Wolf, Ephraim Kishon, Elfriede Jelinek dhe Knut Hamsun.

partner projektesh

traduki partners 2014 d