përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Golob, Anja

.

golob anjaAnja Golob, e lindur më 1976, është poete sllovene. Studioi filozofi dhe letërsi të krahasuar në Lubjanë dhe fillimisht punoi si kritike teatri. Reçensat e saj botoheshin kryesisht në Večer, gazeta e dytë më e madhe e përditshme në Slloveni. Sot, Anja Golob është kryeredaktore e shtëpisë botuese, VigeVageKnjige, punon si dramaturge dhe përkthyese nga gjermanishtja dhe anglishtja dhe shkruan artikuj në gazeta. Në vitin 2010 publikoi librin e saj të parë me poezi V roki. Vijuan vëllime me poezi Vesa v zgibi (2013) dhe Didaskalije k dihanju (2016), për të cilat më 2014 dhe 2016 fitoi çmimin “Jenko”. Anja Golob jeton në Lubjanë dhe Bruksel.

Faqja e internetit

partner projektesh

traduki partners 2014 d