Shtyp

Krasniqi, Elife

.

krasniqi elifeElife Krasniqi është antropologe, aktiviste dhe shkrimtare feministe. Ka studiuar sociologji në Prishtinë (BA) dhe ka kryer një studim master në The New School for Social Research në Nju Jork. Aktualisht është duke bërë doktoraturën në Universitetin e Gracit, ku ka punuar në vitet 2010-2013, pranë Qendrës për Studime të Europës Juglindore. Në fokus të punës së saj kërkimore janë studimet familjare, marrëdhëniet ndërgjinore në Europën Juglindore dhe studimet e kujtimit. Për dramën Citycide, në viti 2011 ajo shpërblye me çmiin e dytë të konkursit "Katerina Josipi" të Teatrit Kombëtar të Kosovës.